Η Amazon κλείνει το Alexa.com


 

Η Amazon ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι σχεδιάζει να κλείσει το παγκόσμιο σύστημα κατάταξης ιστοσελίδων και το εργαλείο ανάλυσης ανταγωνιστών "Alexa.com", το οποίο είναι διαθέσιμο εδώ και 25 χρόνια.

Το Alexa.com είναι θυγατρική εταιρεία της Amazon και είναι ευρέως γνωστό για το παγκόσμιο σύστημα κατάταξής του, το οποίο χρησιμοποιεί δεδομένα διαδικτυακής κίνησης από τους συνεργάτες του για να καταγράψει τις πιο δημοφιλείς εταιρείες του διαδικτύου.

Εκτός από το παγκόσμιο σύστημα κατάταξης ιστότοπων, το Alexa.com της Amazon προσφέρει επίσης μια πλήρη σειρά εργαλείων SEO και ανάλυσης ανταγωνιστών με τις συνδρομές επί πληρωμή.

Σε ένα νέο έγγραφο υποστήριξης, η Amazon αναφέρει ότι θα διακόψει την πλατφόρμα Alexa.com τον Μάιο του 2022 και ότι δεν θα κυκλοφορήσουν νέα μηνιαία στατιστικά στοιχεία στο μέλλον.

"Πριν από είκοσι πέντε χρόνια, ιδρύσαμε το Alexa Internet. Μετά από δύο δεκαετίες που σας βοηθήσαμε να βρείτε, να προσεγγίσετε και να μετατρέψετε το ψηφιακό σας κοινό, πήραμε τη δύσκολη απόφαση να αποσύρουμε το Alexa.com την 1η Μαΐου 2022. Σας ευχαριστούμε που μας κάνατε τη βασική σας πηγή για την έρευνα περιεχομένου, την ανάλυση ανταγωνισμού, την έρευνα λέξεων-κλειδιών και πολλά άλλα", δήλωσε η εταιρεία.

Η Amazon έχει ήδη σταματήσει να προσφέρει νέες συνδρομές και οι πελάτες με υφιστάμενες συνδρομές θα συνεχίσουν να έχουν πρόσβαση στα δεδομένα και τα εργαλεία SEO της Amazon.

Οι υφιστάμενες συνδρομές θα παραμείνουν ενεργές μέχρι την 1η Μαΐου 2022 UTC και η πρόσβαση θα ανακληθεί μετά την παρέλευση της προθεσμίας. Ομοίως, τα API της Amazon θα αποσυρθούν στις 8 Δεκεμβρίου 2022.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Semrush, η οποία είναι μια πλατφόρμα SaaS για τη διαχείριση της διαδικτυακής ορατότητας, η οργανική επισκεψιμότητα του Alexa.com βρίσκεται σε συνεχή πτώση, οπότε είναι πιθανό η Amazon να καταργεί την υπηρεσία λόγω της σημαντικής πτώσης της δημοτικότητάς της.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις